A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás, a Nyugat-dunántúli Operatív Programon belül meghirdetett „Kis és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése” tárgyú pályázatán a „Korszerű oktatási feltételek megteremtése Pannonhalmán és Veszprémvarsányban” című projektje sikeres pályázatán 2011-ben 299.488.657 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A támogatási szerződés aláírás

A fejlesztések keretében Pannonhalmán az általános iskola két alacsonyhajlású tetővel fedett épületrésszel bővül, ahol helyet kap 3 db új tanterem, akadálymentes mosdók, lift, raktár. Tervezett az épület akadálymentes megközelíthetősége és mozgáskorlátozott parkoló kiépítése. Az energiatakarékos megoldások között szerepel a nyílászárók cseréje, a homlokzati hőszigetelés, valamint a villamos hálózat korszerűsítése. Beszerzésre kerülnek az új tantermek berendezési tárgyai.

Az iskola látványterve

Veszprémvarsányban az iskola bruttó 35 m2 épületrésszel bővül, ahol helyet kap 1 db akadálymentesítést szolgáló lift, akadálymentes mosdó. Felújításra kerül a meglevő épület, ahol megtörténik a teljes villamos hálózat energiatakarékos korszerűsítése, kialakításra kerül orvosi szoba. Tervezett a tornaterem akadálymentes megközelítése, valamint hőszigetelése és a villamoshálózat cseréje

2012. március 29-én Pannonhalmán, ünnepélyes projekt nyitó rendezvény keretében helyezték el az új iskolaépületszárny alapkövét.

Az iskola ünnepélyes alapkőletétele

A felújítással kapcsolatos dokumentumok: