A Pécsváradi Várbaráti Kör kapcsolata a Főapátsággal

Közös múltunk megtartása, bemutatása és ápolása mindkét Városban előtérbe került. Pécsváradon a Várbaráti Kör tagjai maguknak érzik ezt a feladatot. Hosszú évek óta nagy súlyt fektetnek eleink életének, tevékenységének bemutatására. A Testvérvárosi kapcsolatok szorosabbá tételéhez is nagyban hozzájárultak.
 

A Pécsváradi Önkormányzat és a Várbaráti Kör már hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatokat ápol a Pannonhalmi Főapátsággal. Pécsváradon minden évben a Várbaráti Kör szervezésében Keresztény konferenciai előadásokat tartanak, a Pannonhalmi Főapátságtól is minden évben kérnek előadókat.

 

           

Pillanatképek a pécsváradi keresztény Konferencia egyik előadásából

 

Így támadt az az ötlete a Kör vezetőjének, hogy a Pécsváradi Várban nem csak a két Apátság kapcsolatait mutassák be (mivel ők foglalkoznak az idegenvezetéssel), hanem a Pannonhalmi Főapátság termékeit is forgalmazhassák a turistáknak. 

 

A gondolatot tett követte: a Pécsváradi Várbaráti Kör vezetője Gállos Orsolya felvette a kapcsolatot a Pannonhalmi Főapátsággal, hogy a Pécsváradi Várban Főapátsági termékek forgalmazását végezhessék. Dr. Várszegi Asztrik Főapát Úr és Hortobágyi T. Cirill Perjel Úr a kérést nagy szeretettel támogatták, így megbeszéléseik után a két Város még egy jó kapcsolattal bővül.

 

Nagy öröm számunkra, hogy a Testvérvárosi kapcsolat egyre jobban erősödik és a két Város egyre több szállal kötődik egymáshoz.

 

Tisztelettel:

Szilágyi Kemál

Pannonhalma, 2010.01.30.