Egészséges életmód klub

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.” (Albert Schweitzer)

Az „Egészséges életmód klubot” 2011 óta vezetem. Férjemmel és 3 gyermekemmel 2006-ban költöztünk Pannonhalmára. Az itt töltött idő alatt úgy ítéltem meg, hogy igény van egy ilyen csoportra, és tudásommal támogathatom az effajta gyógymódok és életvezetési tanácsok után érdeklődőket.

Természetgyógyász és kineziológusként 15 éve dolgozom. Voll-féle elektro-akupunktúrás készülékkel állapotfelméréssel, a teljes szervezet energetikai feltérképezésével foglalkozom. Góckutatást, gyógyszertesztelést, allergiamérést és méregtérkép-készítést is végzek. A kineziológiai kezelésekkel a betegségek lelki hátterét tárom fel. A tanulási nehézségek, "disz"-es, illetve magatartásproblémák területén is tudok segíteni. Táplálkozási, életmód- és gondolkodásmód-beli tanácsadással segítek megtalálni a szellemi harmóniát és egységet. „Energy”-termékekkel támogatom az egészség helyreállítását, méregtelenítését.

Összejöveteleinket kéthetente tartjuk, ahol megosztjuk egymással tapasztalatainkat, ötleteinket. Tájékozódunk az aktuális „divatos trendekről”, és kiválasztjuk közülük azokat, melyek valóban hasznosak, és segítenek az egészség megőrzésében, helyreállításában. Az egészséges táplálkozáshoz is rengeteg ötletet, tapasztalatot kapunk, illetve recepteket cserélünk, a legfinomabbakat meg is kóstoljuk.

Az elmúlt évek során többféle relaxáló, meditáló technikát sajátítottunk el, megtanultuk hogyan indítsuk be testünk öngyógyító mechanizmusait, ehhez anatómiai alapokat is kaptunk. A meridián-tornát és meridián-zuhanyt is kipróbáltuk. Kineziológiai gyakorlatokkal tesszük könnyebbé a stresszes hétköznapok megélését, a problémák megoldásához elengedési technikákat is tanultunk. Gyógyfű-, gyógynövény-ismereteinket is megosztottuk egymással, ezek gyűjtéséhez kirándulásokat szerveztünk, egy-egy klubfoglalkozás keretén belül meg is kóstoltuk a teákat, s megbeszéltük gyógyító hatásukat. Az elmúlt évben a grafológia alapjaiba is betekintést nyertünk.

Idén Gertrud Hirschi, svájci jógaoktató könyvét dolgoztuk fel, amely a keleti gyógyításban ismert kéztartásokat mutatja be. A könyvből megtudhatjuk, hogy mik is azok a mudrák, és miben rejlik csodálatos hatásuk, hogyan használhatjuk ezeket az egyszerű kis gyakorlatokat a betegségek és lelki problémák megelőzésére és gyógyítására. Ezek a mudrák kimondottan a modern ember mindennapi gondjainak megoldásához nyújtanak segítséget.

Klubunk szervezésében az áprilisi egészségnapon színvonalas előadásokat hallhattunk. Az érdeklődők kipróbálhatták a jógát, beállhattak tornázni, táncolni, illetve masszázsokkal is kényeztethették testüket-lelküket. Finom és egyben egészséges falatokkal kínáltuk vendégeinket, és színvonalas műsorszámok színesítették a napot. A meghirdetett rajzversenyre közel 50 pályázat érkezett, melyek értékelése és díjazása az egészségnap keretein belül zajlott.

Foglalkozásaink nyitottak, minden második pénteken 17:30-20:00-ig a művelődési házban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Szaifné A. Adrienne

okleveles természetgyógyász, kineziológus