Sportegyesületünk székhelye a Bencés Főapátság tövében épült Pannonhalma városban található. A Pannonhalma Sportegyesületet 1946-ban alapították, akkor még Győrszentmárton néven, majd 1965 után a település névváltozását követően egyesületünk neve is megváltozott. Sportegyesületünk először 1988-ban került bírósági bejegyzésre Pannonhalma Termelő Szövetkezet Sportkör néven, majd 1989.10.2-án került bejegyzésre a mai napig is használatos néven, mint Pannonhalma Sportegyesület.

Társadalmi szervezetünk fő célja Pannonhalma város sportkultúrájának minél magasabb szintre emelése, szakosztályok működtetése felnőtt és utánpótlás korosztályokban, az ehhez szükséges anyagi feltételek biztosításával.

Az egyesületünket mindig a helyi, esetleg a szomszédos települések sportszerető polgárainak segítőkész támogatásával, irányításával tartották fenn. Szervezetünk fő támogatója Pannonhalma Önkormányzat, aki évenkénti anyagi támogatása mellett a tulajdonában álló sportpályát, valamint a hozzátartozó sportköri öltözőt egyesületünknek térítésmentesen használatba adta feladatai ellátásához. Egyesületünk cserébe rendben, és tisztán tartja a sportpálya területét,
valamint a sportpályához tartozó sportköri öltözőt is.

Az önkormányzat mellett nagyon sok helyi kötődésű magánszemély sok órányi társadalmi munkával (pl. sportpálya fűnyírás, öntözés, sportlétesítmény rendben tartása, gyermekek oktatása, csapataink edzése, sportesemények/versenyek lebonyolítása, stb.) járul hozzá egyesületünk működéséhez.

A sportegyesület fő tevékenysége között szerepel a szakmai oktatás, az utánpótlás nevelés, valamint a versenysport is. Jelenleg férfi labdarúgó szakosztályunk a Megyei 1. osztályban szerepel, ahol a felnőtt csapat mellett 5 korosztályos (U7, U9, U11, serdülő és ifjúsági) csapattal is indulunk a bajnokságokban.

Futball szakosztályunk mellett női és férfi kézilabda szakosztályt is működtetünk. Csapataink edzése, felkészítése a különböző versenyekre, bajnokságokra a működtetésünkben álló sportpályán történik, így a hét minden napján van valamilyen foglalkozás a sporttelepen.

A sportpálya nemcsak a helyi bajnokságoknak, kupáknak ad otthont, hanem kistérségi bajnokságoknak is, így nemcsak a helyi lakosság életében tölt be fontos szerepet, de kistérségi szinten is jelentős szerepű. Az egyesület a továbbiakban is szeretné biztosítani a helyi és kistérségi fiatalok, valamint felnőttek egészséges sportolási lehetőségét, valamint bajnokságokban történő indítását.

Elérhetőségeink:

Egyesületi elnök: Baki Balázs
Tel.: +36 30 539 9531
E-mail: balazs.baki72@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/se.pannonhalmi?fref=ts